Magyarországi Fogvatartottak Országos Emberjogi és Érdekvédelmi Egyesülete

Association for the Human Rights and the Protection of Detainees in Hungary

 

MFOESZ

Számlaszámunk

MAGNET BANK

16200216-17078584-00000000

ESTV vendégei voltunk

Répás Győző az MFOESZ alelnöke 2016 február 17-én vendége volt az ESTV Nagyító című műsorának, ahol közel 17 perces műsor keretében bemutatkozhatott szervezetünk. 

Részlet a televízió társaság honlapjáról:

 

"Bárki börtönbe kerülhet, akár egy gondatlan közlekedési baleset előidézése okán is, ezért fontos, hogy az alapvető emberei jogok figyelembevételével legyen civil érdekképviselete az elítélteknek. Ebben segít a közelmúltban megalakult Magyarországi Fogvatartottak Országos Emberjogi és Érdekvédelmi Egyesülete, amelynek az alelnöke beszélt a Nagyítóban az ezen a területen végezhető feladatokról. Répás Győző elmondta: nemrég jegyezte be a bíróság a szervezetet, de már most sok megkeresés érkezik az elítéltek, vagy a hozzátartozók részéről egy-egy ügy kapcsán.

Répás Győző alelnök MFOESZ 
Kalocsán volt most került át az osztrák határ szélére és szeretnénk segítséget nyújtani abba, hogy mivel családos, mivel az a célunk, hogy a család közt szorosabb legyen a kapcsolat, lehetőséget szeretnénk kérni az országos büntetés végrehajtási parancsnoktól, hogy tegye lehetővé, hogy közelebb kerüljön ez az anyuka. Mert gondolom, hogy a kislányát is szeretné látni és ahhoz, hogy az osztrák határhoz eljusson a kislány, elég korán kell felkelni. Tudjuk, hogy van amikor délelőtt van beszélő, van amikor délután van beszélő."


 

A felvétel itt tekinthető meg:  http://estv.hu/download.php?view.1699